COZY FRIDAY NIGHT
fridaynight

the beautiful Porter magazine has been with me all week long, so why not this cozy Friday as well?


Hej vänner! Så härligt med fredag, eller hur? Filip och jag tänkte ta en lugn fredagskväll, baka vegansk pizza för första gången, dricka vin och kolla på film. Enligt mig är det bästa sättet att spendera en fredag på. Att gå ut i all ära, men ibland behöver man bara ta det lugnt. Det blev lite tyst på bloggen igår, jobbade ett långt pass och i och med löning så var man helt slut när man kom hem. Men igår var en sådan fantastisk dag. Så underbara kunder! Det är så lustigt det här med att vara HSP (Highly Sensitive Person) för man tar verkligen med sig energin från kunderna enda hem. När det är en bra dag så är det fantastiskt, men när det är en dålig dag så kan det vara jobbigt för att den negativa energin stannar kvar. Något att jobba med helt enkelt. Det sägs ju att mellan 15%-20% av jordens befolkning är just väldigt känslig för energier, så någon som känner igen sig? Imorgon kommer Filips bästa vän Grannas hit med sin flickvän, det ska bli så himla mysigt att hänga runt i Stockholm med dem! Puss så länge
Hi friends! Finally Friday! Feels great, right? Filip and I are staying in, we will bake a vegan pizza for the first time, drink red wine and we'll watch a movie. The best way to spend a Friday night if you ask me. Going out is awesome, but sometime you just need to relax. The blog was quiet yesterday, I worked a long shift and since it everyone got their salary, it was busy busy. But I had such a wonderful day! So many nice costumers, so it really made my day. It is so interesting being HSP and this sensitive to energies. Anyone else out there this sensitive to energies too? Tomorrow Filip's best friend and his girl friend will come over, so it is going to be so much fun showing them the city. Talk to you soon! kisses

 
Sarisen

Härliga 2 senaste blogginlägg!!! Här kommer mina reflektioner som uppstod i hjärnan när jag läste!!!

1. Inget snack om saken gällande den rosa väskan!!!! Nu är jag sämst på både mode och absolut definitivt väskor också. Men när det gäller svarta väskor så kan de lika gärna vara H&M-väskor känner jag spontant, liksom, SKITSAMMA typ! Likgiltighet inför en svart väska. Den kan kosta 20 spänn for all I'm worth typ. Men den rosa väskan kommer UPPBRINGA fokus från omvärlden! Alla kommer vilja SE, känna, titta närmare, lukta, och så är det TUVIGHETENS MAMMA! Men sen å andra Sidan, som sagt, jag har ingen aning om väskor eller mode så det kan ju vara superinne med svarta väskor och så har det gått mig obemärkt förbi, lol.

2. Angående vegan-grejen! Hmm. Det är feeeeeeett jävla svårt!!!! Typ... Jag ÄLSKAR ju att du är vegan. Det är så classy och så underbart och BÄST för du är inte bara miljömedveten utan även skonsamt mot djuren!! Empati! Det är bra! Så frågan är om man då ska bidra till skinn-hanteringen... Jag menar, om du youtubar det så kommer du bli skräckslagen liksom. Det är ju hemskt, vad de gör mot djuren. Å andra sidan kanske man kan unna sig att ett djur har blivit flått med tanke på att du sparat massa andra djur på den genomsnittlige svenskens köttkonsumtion! Liksom ett djur kanske skadas IOM din väska men 100 djur räddas IOM att du inte ätit dem på flera år! Sen IOM att denna väskan kommer hålla i flera år så kan det bli värt det IOM att du inte köper skinn var och varannan dag. Det är liksom denna enskilda, perfekta, tuviga väskan! Och sen glöm inte att människan har använt skinn för kläder och små pungpåsar i urminnes tider (dåligt argument, jag vet, men ändå!). Så I say: DO IT! Du är ändå en fashionista!!!

3. Omegaklockan på bilden med guld var fiiiiiiiiin!!!!!! Jättebra om du tröttnar på all silver att du har både silver och guld i den klockan! Love it! Mycket speciell och unik.

4. Håller med dig om hsp!!! Det indikerar dock på din underbara empati! Superfin människa är du.

5. Kan man heta Grannas?

6. PS jag såg en bild på den där grannas nu och helvete i min lilla fan. Jag blev så spontan-kåt!!!! Jävlar alltså. Det händer inte ofta vill jag lova!!!!

Svar: Haha Sarisen!! <333
Angående vegan grejen, det är en sån himla svår fråga. För visst, optimalt vore ju om man inte skadade något djur överhuvudtaget.
Sen är det så svårt när man säger att jag är vegan, för jag ser mig som en sådan när det kommer till kosten.
EGENTLIGEN dock så är man ju det när man inte skadar något djur, om så är för smink och hudvårdprodukter, kanske till och med läkemedel i sådana fall! Så det är många synvinklar man kan se det ur. Jag har valt att bidra till den delen jag faktiskt vet att jag lättare kan ändra på, vilket är kosten.
För när jag köper en dyr väska så vill jag att den ska hålla mig hela mitt liv, något ens barn kan ärva, och då tror inte jag att konstläder håller måttet. Så för en mer hållbar modesyn (och även därför jag tänker köpa den i svart) så kommer jag som det ser ut nu, fortfarande köpa läderskor och väskor, åtminstone när det är något jag vet att jag ska ha i flera flera flera år.

5. nummer fem alltså, hahahah, ja han heter Grannas i efternamn! och PS han har skaffat flickvän.

PUSS ÄLSKLING!
tuvaalicia

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like