ETT SÅDANT VIKTIGT BLOGGINLÄGG - KROPPEN
BODY11

YOU WANNA FOLLOW THESE LADIES? AHSLEY GRAHAM, MARQUITA PRING, KATY SYME & EVA KAY


Nu tycker jag att vi kickoffar denna fredag med ett jäkligt viktigt och personligt blogginlägg. Nämligen det här med kroppar, och tankar kring det. Ni läsare som inte känner mig sedan tidigare vet då förmodligen inte, att jag faktiskt större delen av mitt liv var överviktig. Jag kommer skriva ett mer ingående inlägg om det sen, hur det förändrade min kropp osv, men jag lämnar det lite åt framtiden. Hur som helst, det jag vill komma till är att jag vet hur det är att leva i alla olika slags kroppstyper. Jag har bokstavligen haft en kropp som var nära fetma, övervikt, undervikt och normalvikt. Men jag var fortfarande samma person, där inuti. Det är något man ofta glömmer, för hur mycket man än vet att det är sant så tror någon naiv del av en att man skulle bli en helt annan person "om man ändå hade lite smalare lår" eller "fastare rumpa"; man tror att man skulle bli lyckligare.


Jag vill bara skrika, FEL FEL FEL!!! Din kropp identifierar inte lycka, jag lovar dig.


Av alla instaflöden som syns idag så tror man lätt att man behöver vara i Bahamas, iklädd i en färgglad bikini [läs gärna TRIANGL] på sin perfekta kropp, för att kunna vara lycklig. Det blir lätt så när man tittar ut i mörkret och jämför "vad gör jag med mitt liv då?". Dessa vackra bilder kan tyvärr ge en motsatt effekt till många av oss tjejer, vi mår dåligt istället för att bli inspirerade. Om så är fallet, så uppmanar jag dig denna fredag att börja följa kvinnor och tjejer som du vanligtvis inte följer! För trots att perfektion/smal-idealet ständigt är på oss undermedvetet, så kan i alla fall du påverka vad du ser på när du läser bloggar, eller när du kollar Instagram.


Jag hade inte tänkt på det förens jag följde Ashley Graham för någon dag sedan, att av alla nästan 400 personer jag följer på Insta, så är i princip ingen plus size. Det får en att fundera. Varför? Jag följer ju blondiner, brunetter, brunögda, rödhåriga, mörkhyade, ljusa, men varför inte någon som är större? Det är läskigt vad samhället gör med oss. För som överviktig så kände jag mig många gånger misslyckad, vilket jag kan bli så förbannad på idag, för det finns ingen sanning i det. För ni ser väl hur jäkla kick ass snygga dessa kvinnor är? - Fast i samma stund som jag skriver detta vill jag också skriva ett minst lika lång inlägg om att det är lika sjukt hur vi påpekar hur snygga kvinnor är, för vad om man ärligt inte känner sig snygg? Vem är man då? Är man värd någon då? Arghh, det finns så mycket att prata om!!


Vet ni. Såhär, vi kvinnor måste hålla ihop. Vi måste älska varandra och sluta, sluta, sluta jämföra oss. Sluta upp att se den där fantastiska tjejen som ett hot. För samtidigt som du klankar ner på henne så kommer du klanka ner på dig själv tio gånger mer. För att sammanfatta detta oändliga inlägg, 1. gör en höstrensning av din Instagram! Börja följ de som får dig att må bra, bort med ångesten! 2. Försök att tänka bort negativa tankar om andra kvinnor, för då är du alltid mer negativ till dig själv. Vi måste hjälpa varandra och faktiskt ta vara på hur fantastiska kvinnor vi är, oavsett storlek! För det har ingen jäävla betydelse.For English; darling! Please use google translate. kisses!

Sarisen

DET HÄR ÄR DET BÄSTA JAG NÅGONSIN LÄST!!!!!!! Fy vad bra skrivet!!!!!!!! Tack för peppen, Tuva!!!!!!!!!!

Svar: TACK Saris! Åhh gud så glad jag blir!!
tuvaalicia

Nicolina

fy fan vad du är bra! <3

Emma

Kärlek till dig. Skönt att det finns människor som orkar stå upp och diskutera och öppna sig själva! Kör hårt!

Svar: Tack Emma! Ja det känns så jäkla viktigt att börja ta upp detta ämne!!
tuvaalicia

bohobando | Skönhet & Livsstil

Alltså. Vilket jäkla underbart och viktigt inlägg. Jag är mållös och superinspirerad. Fantastiskt bra idé att sikta mot mångfald i alla sina flöden... Tusen tack för att du delade dina tankar kring detta :)

Svar: Åh Cajsa vad din kommentar gör mig SÅ glad! TACK ska du ha!
tuvaalicia

Lena

Vad grym du är Tuva!! Massa kärlek till dig, du inspirerar på alla sätt och vis! PUSS

Svar: Tack gullis!! Åh blir så rörd över alla fina ord. TACK!!! <3 <3
tuvaalicia

Elin

Åh så jävla bra hjärtat. Du ÄGER! Nu ska jag unna mig en chipspåse! Puss!❤️❤️

Svar: Puss älskling! PS Kom hem på fredag!!!
tuvaalicia

highlightaddict

Så himla bra skrivet! Mer av sånt här tack! You go girl! <3

Svar: åhh, taack! Det kommer mer! Puss och kram! :)
tuvaalicia

Anonym

du är så klok och fantastisk tuva, du har så rätt i din analys. vi blir alla påverkade av smalhetsnormen, tyvärr. rätt väg är kvinnosolidaritet och att se människan bortom skalet, heja dig. kram

Elin

<333

It Girls | Missa inte vårens trendigaste webbtvserie.

[…] konton tidigare som bara gav en ångest av att man inte var tillräcklig, det jag pratade om i DETTA inlägg). Eller bara ifrågasätta all den TID vi lägger ner på det. Tänk om man helt enkelt […]

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like