BOOST YOURSELF
 

I dagens inlägg bjuds det på tips för att boosta ditt långsiktiga självförtroende! Igår tipsade jag om en quick fix hur du kan känna dig mer självsäker, det inlägget finner du HÄR!

 
 

Skriv ner det positiva från dagen, något du gjorde bra, något som gjorde dig glad...

Jag gjorde detta periodvis för typ tre-två år sedan, men har inte gjort det på länge nu. Jag ville köpa mig en fin bok specifikt för detta, men sen bestämde jag mig för att skriva på baksidan av min dagbok - funkar lika bra det! Ett tips för er som är sugna att inhandla en liten bok; COS har i samarbete med HAY släppt ursöta små böcker i olika färger med matchande penna. Dessa två hade jag gärna velat klicka hem!

 

Tanken är alltså att du skriver tre - fem positiva tankar om dagen eller dig om själv. Du boostar alltså dig själv och dagen som gått med positiv energi som får dig att uppskatta det du faktiskt har lyckats med under dagens gång. Bäst är det att skriva i boken innan man går och lägger sig, så somnar man lättare med ett leende på läpparna!

 

Våga ta emot beröm!

Kanske dagens viktigaste tips. Om inte du kan ta emot beröm för det du gör, hur ska du själv inse hur fantastisk du verkligen är? Förklara inte bort dig själv eller förminska de fina orden! Tacka och försök att suga åt dig all positiv energi som bara går.

 
 
 

Var med vänner du känner dig trygg med och kan vara dig själv!

För att bygga upp ett gott självförtroende är det självklart viktigt att vara omkring människor som ger dig energi och stöttar dig. Det viktigaste av allt är att de älskar dig för den du är och att du kan känna dig bekväm i deras sällskap. Annars är det nog ingen vän. Det är en sådan enkel grej men något som ändå lätt kan glömmas bort!

Skriv upp dina mål

Hur skönt är det inte att skriva upp mål och sedan planera hur du kan tänkas uppnå dem? Som en mind map av drömmar! Koka en kopp te, sätt på bra musik, ta fram färgglada pennor och rita loss! Kanske göra ett kollage! Hur skulle ditt drömliv se ut?! Rita upp det och ha det sedan som målbild!

 

 Utmana dig själv

När jag var 17 år så tog jag mig ann mitt livs största utmaning - att flytta till USA och bo hos en främmande familj i ett års tid. Det året formade mig väldigt mycket och fick mig att våga tro på mig själv mycket mer. Idag kan jag tänkta tillbaka på utbytesåret och nästan bli skraj över hur naiv jag var. Ärligt talat vet jag inte om jag idag skulle vilja flytta till ett främmande land och bo hos en främmande familj. Men idag så är ju inte den där familjen främmande, det är min andra familj. Jag skapade vänner för livet och kan idag tänka tillbaka på att om jag har klarat av det - då klarar jag av vad som helst. Så utmana dig själv! Du klarar av mer än vad du tror. 

Prestation är inte allt!

Självförtroende handlar ju mycket om att tro på sig själv när man ska prestera. För en person som mig själv med mycket prestationsångest är inte det alltid så lätt. Jag vet ju att jag klarar av det och jag älskar att utmana mig själv, men ändå kan det finnas några spöken där i hjärnan. Vet ni vad bästa tanken är då? Prestation är inte allt. Själv kände jag att jag gjorde bort mig på en lektion häromveckan när jag kände hur jag framstod som korkad och kände först hur ångest vällde över mig. Men sen tänkte jag, so what?! Om de tror att jag är korkad (vilket de förmodligen ändå inte gör) så får de väl tro det?! Huvudsaken är att jag själv vet vad jag kan och att min kunskap inte definierar vem jag är. 

Kristin

Åh, visst köpte du den boken på Anthro när vi var där? Tycker mig känna igen den! :D

En annan sak jag märkte när jag hade för vana att skriva ned bra saker från dagen var att jag efter ett tag under dagarna började fokusera mer på det bra än det dåliga, för att ha någonting att skriva! Det är väl där det ligger egentligen, tror jag. Att även i stunden inse hur bra allt är, inte bara på kvällen när man kollar tillbaka. Som ditt favoritcitat, du vet, "carpe diem" ;-) Haha nej, men på riktigt! Det där borde jag också börja med igen!

Svar: Jaaa!!! Precis!
Men exakt, just så! Så jäkla lätt att fokusera på det negativa av någon anledning? Så det är verkligen bästa övningen. Haha, caaarpe!! <333
Tuva Alicia

Liborius

Jättebra inlägg Tuva! Heja heja:)

Svar: Tack för alla dina fina ord Nathalie! ❤️❤️
Tuva Alicia

annaebba.itgirls.se

Grymt inlägg och grymma tips! You go girl!

Svar: Vad gullig du är!! Massa kärlek ❤️❤️
Tuva Alicia

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like