ANVÄNDER MAN LÄDER SOM VEGAN?
 

Idag tänkte jag ta upp debatten kring just läder. Något jag får många frågor kring som just vegan. Jag brukar beskriva mig själv som matvegan för att det inte ska uppstå några missförstånd. Jag äter alltså enbart vegansk mat men har fortfarande på mig läderskor, läderväskor, skinnjacka osv.

Varför?

Jo av den anledningen att jag tycker det är hållbart ur en miljösynpunkt. Köper jag en läderväska är det för att den är i en klassisk modell som kan hålla i en livslängd så länge man tar hand om den. "Veganläder" däremot, brukar istället se väldigt trött ut efter ett år eller så. Ni vet när en väska börjar tappa lager av färg, likt nagellack? Nej, det är ingen hit och resulterar i att man behöver köpa en ny väska varje år. Det funkar för vissa, men inte för mig.

Man får helt enkelt göra vad man kan. Jag kan inte rädda hela jordklotet, men genom att utesluta kött och mejeriprodukter ur min kost har jag i alla fall gjort någonting. Sen är det självklart att jag numera tänker ett steg extra innan jag köper något som är gjort av läder. När jag väl har köpt det så vill jag ta hand om det och bära det så mycket som möjligt. Apropå det är jag i tankarna om jag ska sälja min vita Samsoe & Samsoe skinnjacka just för att den används för lite. Bara att höra av dig om du skulle vara sugen! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress